Srbija gradi turistički kompleks na Kosovu

made-in-germany-rs-gradjevina02

U Banjskoj na Kosovu su započeti radovi na izgradnji novog banjsko-turističkog kompleksa, a ovaj projekat vredan 6 do 7 miliona eura finansira Vlada Srbije posredstvom svoje Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na ovoj turističkoj lokaciji srušen je stari neuslovni i u higijenskom i bezbedonosnom smislu, potencijalno opasan objekat banje, tako da su se stekli uslovi da narednih dana počinje izgradnja, prenosi agencija “Beta”.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev objasnio je da je planirano da pre kraja ove godine na ovom mestu bude izgrađen privremeni natkriveni bazen i centar za posetioce. Po njegovim rečima, uz jačanje saobraćajne i druge infrastrukture, Banjska bi uskoro mogla ponovo da se nađe na turističkoj mapi značajnih banja Srbije, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Dragan Nedeljković, predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, najavio je da će se uporedo sa izgradnjom ovog turističkog objekta otvarati i radna mesta, a kada kompleks bude potpuno završen, u njemu će raditi ukupno 150 ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор