Turistički vaučeri i cele sledeće godine!

made-in-germany-rs-vaucer

Akcija podele besplatnih vaučera za godišnji odmor u srpskim turističkim centrima, biće nastavljena i tokom cele naredne godine, od 1. januara do 31. decembra, za šta je planirano da se odobri 50.000 vaučera.

– Akcija besplatnih vaučera za odmor u Srbiji dala je odlične rezultate. Već od 1. januara sledeće godine nastavljamo projekat podele vaučera, ali ćemo prvo ispraviti neke manjkavosti koje smo imali u proceduri njihovog izdavanja, kako bi taj posao olakšali, ubrzali i omogućili da se što veći broj ljudi prijavi – najavio je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je naveo da je u ovoj godini za sedam meseci zabeležen rast broja domaćih turista od 12,7 posto, kao i da je do sada podeljeno 13.000 vaučera i ostvareno 65.000 noćenja. Zahvaljujući toj akciji, kaže Ljajić, „podignuto“ je nekoliko turističkih mesta, kao što su Prolom banja, Vrnjačka banja, Lukovska banja, Kopaonik i Sokobanja.

Ministar je, takođe, rekao i da je već određen privatizacioni savetnik koji će predložiti model za privatizaciju 10 srpskih banja, pa se očekuje da, ukoliko bude zainteresovanih kupaca, taj posao bude završen u prvoj polovini naredne godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор