Vaučer od 5.000 din. za letovanje u Srbiji

made-in-germany-rs-ada-ciganlija-skijanje

Građani Srbije koji se odluče da letuju u svojoj zemlji dobiće, u okviru vladinih podsticajnih mera za razvoj domaćeg turizma, vaučere u iznosu od 5.000 dinara, koje će moći da unovče u ugostiteljskim objektima i hotelima.

Na promociji turističke ponude Srbije i kampanje „Moja Srbija“, premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da odmor provedu u svojoj zemlji, prenosi „RTS“.

Kako je najavila pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo,
za sada se sa sigurnošću može reći da će ovom akcijom biti obuhvaćeni penzioneri, nezaposlena lica i zaposleni čija mesečna primanja ne prelaze 60.000 dinara. Po njenim rečima, ova kampanja izuzetno je važna, jer je Vlada Srbije prepoznala turizam kao svoju razvojnu šansu, kako za povećanje prihoda, tako i za poboljšanje zapošljavanja u zemlji.

– Po ugledu na neke druge zemlje, pre svega zemlje u okruženju, vlada priprema programe među kojima su i mere podsticaja da domaće stanovništvo provodi odmor ili deo odmora u domaćim turističkim centrima. Priprema se šema vaučera za zainteresovane građane određenih kategorija, koji će moći da ih unovče u ugostiteljskim objektima i smeštaju – objasnila je Pindžo.

Ona je istakla da je cilj kampanje da sve što je potrošeno u Srbiji bude i vraćeno srpskim budžetskim korisnicima. Pindžo je apelovala na privredne subjekte da imaju razumevanja za mere vlade, da daju doprinos u razvoju domaćeg tržišta i da se ponašaju tržišno, jer će to omogućiti da ta akcija opstane i u narednim godinama.

– Ovo je opšta mobilnost da bi građani proveli odmor ili bar deo odmora u Srbiji, kako bi se povećali prihodi od turizma, a samim tim i prihodi budžeta. Rezultati ove kampanje će pokazati kojim merama ćemo u buduće stimulisati razvoj domaćeg turizma – rekla je Pindžo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Ovo ce biti treca godina kako letujem u Srbiji. Kod prve izjave Premijera sam se obradovala ali samo na kratko. Rezervisala sam 04,06,2015 u privatnom pansionu u banji 14 dana i platila rezevaciju.Kako taj pansion nije na spisku ali banja jeste, ja nemogu korisiti vaucer iako ispunjavam uslove sto se tice penzije, zasto nemoze i banjska rehabilitaciona usluga da se plati vaucerom jer nemozemo 20 terapija primiti za jedan dan nego bar 10 dana. Misljenja sam da se treba pomoci obicnim gradjanima Srbije a ne onima koji su duzni budzet za porez pa sada preko siromasnih gradjana im se naokolo omogucuje oprost duga. Razocarana sam. Ubuduce cu dobro razmisliti dali cu se banjati u Srbiji ili ne.

Оставите одговор