Dodatni vaučeri za odmor u Srbiji

Iako je za ovu godinu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija planiralo da podeli ukupno 60.000 turističkih vaučera za jeftiniji smeštaj tokom korišćenja godišnjeg odmora u Srbiji, do sada izdato čak 65.000 vaučera.

– Mi smo za celu godinu planirali 60.000 vaučera, ali smo morali da izdvojimo dodatna sredstva iz budžetskih rezervi da bi akcija bila natavljena – izjavio je ministar Rasim Ljajić učestvujući na završnom događaju promotivne kampanje “Vidi Srbiju – savršen odmor na dohvat ruke“, održanom na Trgu Republike u Beogradu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je podsetio da je planirano da akcija podele vaučera traje do 15. oktobra. On je izrazio mišljenje da će dodatnih 15.000 vaučera, za koje su obezbeđena sredstva, odnosno da će ukupna količina od 80.000 vaučera biti potrošena već tokom avgusta meseca, kada će akcija biti ili prekinuta ili će se tražiti još dodatnih sredstava.

– Ova akcija je dala ogroman doprinos razvoju domaćeg turizma. Unazad dve godine imamo značajan porast broja domaćih turista upravo zahvaljujući akciji podele vaučera – naglasio je Ljajić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор