Za vaučere se prijavilo 7.000 građana

made-in-germany-rs-restoran-plaza

U sklopu promotivne turističke kampanje „Moja Srbija“, za vaučere za jeftiniji godišnji odmor do sada se prijavilo oko 7.000 srpskih građana, pa se već najavljuje da će taj pilot-projekat sigurno zaživeti i naredne godine.

Gostujući na B92, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da je zadovoljan brojem ljudi prijavljenih za vaučere, s obzirom na kratko vreme i komplikovanu proceduru koja je, kako kaže, morala da bude takva da bi se sprečile zloupotrebe.

– Projekat će sasvim sigurno biti i naredne godine, a ukoliko, recimo, ove godine bude 15.000 vaučera, što je realna procena, to znači 75.000 noćenja, odnosno pomoć našoj turističkoj privredi i produženje turističke sezone, što puno znači za razvoj turizma u Srbiji – istakao je Ljajić i dodao da je penzionera 60 posto od ukupno prijavljenih za vaučere.

Komentarišući prodaju „Telekoma“, ministar je rekao da je trenutno u toku faza prikupljanja neobavezujućih ponuda, koja će trajati do 3. avgusta, nakon čega će uslediti druga faza u kojoj je predviđeno prikupljanje konkretnih ponuda.

– Postoji intersovanje velikih investicionih fondova i moćnih i velikih telekomunikacionih kompanija – naveo je Ljajić i zaključio da će vlasnik biti onaj koji da više.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор