Prvi srpski „Tesla“ smartfon

made-in-germany-rs-tesla-smartphone

Srpska kompanija „Comtrade“ predstavila je svoj prvi pametni telefon iz porodice Tesla uređaja, „Tesla Smartphone 6“, kvalitetno izrađen i kompaktan uređaj sa odličnim ekranom, sjajnom kamerom, podrškom za dve SIM kartice i atraktivnom cenom.

Ekranu Tesla smartfona neophodna je dodatna zaštita, zbog čega ovaj mobilni telefon ima sloj ojačanog „Gorilla“ stakla koji ga štititi od ogrebotina i manjih udaraca. Radi se o IPS ekranu sa odličnom reprodukcijom boja, automatskim prilagođavanjem osvetljenja i oštrim prikazom. Ekran, dijagonale od 5 inča, ostavlja minimalni prostor do bočnih ivica, obezbeđujući udobno držanje i upotrebu bez žrtvovanja funkcionalnosti. Telefon je opremljen kamerom sa HDR funkcijom, blicom i auto-fokusom. Izuzetno je tanak, a izdržljiv, sa metalnim bočnim ivicama za jaču strukturu i bolju zaštitu tokom svakodnevne upotrebe, prenosi portal „benchmark.rs“.

Hardver Tesla smartfona namenjen je i najzahtevnijim korisnicima. Ima snažan procesor sa četiri jezgra i odličnu grafičku karticu, što korisniku omogućava da ne razmišlja o sposobnostima pokretanja aplikacija. Odlično optimizovani Android Kit Kat operativni sistem i i 2GB RAM-a omogućuju lako otvaranje više aplikacija u isto vreme.

Ovaj telefon ima slušalice sa mikrofonom i 16 GB prostora za snimanje video materijala i muzike, uz mogućnost proširenja putem mikro SD kartica. Tesla smartfon podržava upotrebu dve kartice na istoj ili različitim mrežama, zahvaljujući čemu se može istovremeno koristiti i privatni i poslovni broj, a tokom boravka u inostranstvu, korisnik uz svoju karticu može koristiti i lokalnu, kako bi uštedeo na romingu.

Srpski smartfon poseduje i dovoljno jaku bateriju, GPS prijemnik, optimizovani softver sa osveženim ikonama i launčerom. Korisnici nisu ograničeni na unapred instalirane jezike, već po želji i besplatno mogu da instaliraju veliki broj dodatnih, ističe se u saopštenju kompanije Comtrade.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор