Obnovljen „Pionirski grad“ u Beogradu

made-in-germany-rs-pionirski-grad-beograd

Obnovljeni Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“ u Košutnjaku, u čiju je rekonstrukciju uloženo 700.000 eura, juče je ugostio prvu grupu mališana i tako ozvaničio ponovno puštanje u rad.

Pionirski grad je otvoren predstavom za mališane u organizaciji grada Beograda, MUP-a i „Parking servisa“. Nakon predstave, deca su imala priliku da vide i jedinice Konjičke policije, Uprave saobraćajne i Interventne policije, kao i službene pse, a najveću pažnju privukli su im policijski motori i vatrogasna vozila, prenosi agencija „Tanjug“.

– Pionirski park, koji je bio zapušten i bez zelenih površina, više je služio za razne rijalitije, a ne za ono čemu je prvobitno bio namenjen. Sada ga vraćamo deci, da se ovde rekreiraju, bave sportom, obrazuju i provode slobodno vreme. Grad je ovaj centar preuzeo sa dugom od 17 miliona dinara, koji je sad prepolovljen. Nastavljamo uređenje tog prostora, a tu će biti napravljeni rolerkoster, fudbalski teren, obnovljena igrališta i bungalovi za boravak dece. Želimo da deca ovde provode i po sedam dana, i ne samo mališani iz glavnog grada, već i iz cele Srbije i regiona, i da uključimo „Pionirski park“ u turu dečijeg obilaska Beograda – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Tom prilikom gradski menadžer Goran Vesić je najavio da od 1. aprila naredne godine tu više neće biti „Kuće Velikog brata“ i poručio da u Pionisrkom gradu treba ukinuti prostor za rijaliti programe.

– U planu je da preduzeće „Parking servis“ nabavi 100 bicikala, koja će biti na raspolaganju deci. Sada se vode imovinsko pravni sporovi sa nekoliko preduzeća koja se nalaze u Pionisrkom gradu, kao što je „Skvošland“ – objasnio je Vesić.

Načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić poručio je deci da mu je čast što im je omogućeno da vide kako radi deo jedinica MUP-a. Po njegovim rečima, u narednom periodu policija će posebnu pažnju posvetiti bezbednosti dece, pre svega kako bezbedno da stignu od kuće do škole.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор