Migranti obaraju nezaposlenost u Nemačkoj!

made-in-germany-rs-imigranti02

U Nemačkoj je stopa nezaposlenosti u septembru pala ispod 6 posto, a tržište rada najveće evropske ekonomije za sada ostaje snažno prvenstveno zahvaljujući migrantima iz posrnulih članica euozone i istočne Evrope.

Broj nezaposlenih lica je u Nemačkoj smanjen u septembru za 76.682 ljudi u odnosu na avgust, i trenutno iznosi ukupno 2,61 milion nezaposlenih. Nakon prilagođavanja sezonskim faktorima, stopa nezaposlenosti u Nemačkoj se zadržala na nepromenjenih 6,1 posto, navodi se u saopštenju nemačke Savezne agencije za rad, a prenosi agencija „Asošiejted pres“.

– Većem zapošljavanju pomogle su migracije iz posrnulih članica euozone i istočne Evrope. Priliv tražilaca azila u 2015. godini će ojačati ovu tendenciju tokom 2016/2017. kako sve veći broj njih bude sticao pravo boravka u Nemačkoj – objašnjava ekonomista kompanije „IHS“ Timo Klajn.

Po nnjegovom mišljenju, povećana imigracija je promenila dugoročne perspektive Nemačke, a to znači da u skorije vreme neće doći do smanjenja radno sposobne populacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Nemci su bili i ostali br.1 ekonomska sila u Evropi.

Оставите одговор