Počeo sa radom AHK portal za studentske prakse

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) je pustila u rad portal za studentske prakse koje će se obavljati u kompanijama članicama komore, a kojem se može pristupiti preko adrese www.ahk-praksa.com.

Tim povodom AHK je pozvala sve zainteresovane kompanije sa nemačkim kapitalom, koje posluju u Srbiji, da svoja praktikantska radna mesta oglase na ovom portalu. Komora je, takođe, poziv uputila i studentima završnih godina osnovnih ili master studija da pregledaju bazu ponuda praktikantskih pozicija u kompanijama i konkurišu i uključe se u obavljanje prakse, čime će podići nivo svojih kompetencija, a samim tim i svojih šansi na tržištu rada.

Inače, AHK portal za studentske prakse je nastao na inicijativu programa nemačko-srpske privredne komore i Univerziteta u Beogradu, pod nazivom „Modelom nemačkog poslovanja do radnog iskustva“, a u cilju stručnog usavršavanja studenata i njihovog boljeg povezivanja sa tržištem rada, navodi se u saopštenju AHK.

S tim u vezi, predsednik AHK Srbija Ronald Zeliger i rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potpisali su u martu ove godine Sporazum o saradnji u cilju stručnog usavršavanja studenata, njihovog boljeg povezivanja sa tržištem rada i predstavljanja rada kompanija-članica Komore. Tom prilikom Zeliger je istakao da bi, u cilju povezivanja teorijskog i praktičnog znanja, stručna praksa trebalo da bude sastavni deo nastavnog procesa na osnovnim i master studijama svih fakulteta, kao i da bi kandidati sa radnim iskustvom u traženoj oblasti trebalo da posao dobijaju pre onih koji su možda kvalifikovaniji za taj posao, ali „samo na papiru“.

Prilikom potpisivanja sporazuma najavljeno je da će Komora i Univerzitet u Beogradu u ovoj godini formirati onlajn platformu na kojoj će članovi AHK Srbije, ali i sve druge zainteresovane kompanije sa nemačkim kapitalom koje nisu članice Komore, redovno objavljivati ponude za pozicije za obavljanje prakse u njihovim firmama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор