Portal „eUprava“ beleži više od 300.000 korisnika

made-in-germany-rs-euprava

Nakon punih pet godina rada Nacionalni Portal „eUprava“ trenutno registruje više od 300.000 aktivnih korisnika oko 550 različitih usluga dostupnih građanima i privrednim subjektima, po čemu se po procenama Ujedinjenih nacija (UN) pokazao kao drugi najbolji portal ovog tipa u regionu.

Portal „eUprava“ danas sarađuje sa 60 opština i gradova u Srbiji, a osmišljen je kako bi građanima i privrednim subjektima omogućio da poslove prema državi obave onlajn, bez fizičkog odlaska na šalter, bez čekanja u redovima i uz brojne novčane uštede, saopštila je Direkcija za elektronsku upravu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a prenosi agencija „Tanjug“.

Među najpopularnijim uslugama koje nudi ovaj portal jesu zahtevi za matične službe, zakazivanje termina za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i zamena stare vozačke dozvole za novu. U prethodnoj godini najtraženija usluga bila je produženje registracije vozila, pa je u tako u junu preko ovog portala registrovano i milionito vozilo.

Nacionalni Portal eUprava osnovan je u junu 2010. godine, kao najjednostavniji način da se smanje redovi, izbegne korupcija, a povećaju transparentnost i efikasnost u radu. Uprkos odsustvu zakona koji regulišu oblast elektronske uprave, takođe i manjku finansijskih sredstava, broj gradova i opština, kao i građana i poslovnih subjekata, odnosno korisnika Portala eUprava, neprekidno raste, ističu u Ministarstvu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор