Predstavljen investicioni portal Zapadnog Balkana

Početkom naredne godine investitorima iz celog sveta biće na raspolaganju online regionalna investiciona platforma sa svim informacijama bitnim za poslovanje i donošenje odluka o ulaganju u ekonomije na Zapadnom Balkanu, najavio je u petak predsednik PKS Marko Čadež na Global Forumu u Berlinu.

Predstavljajući budući portal na događaju u organizaciji „Fondacije BMW“, predsednik Privredne komore Srbije je objasnio da će korisnicima portala biti dostupni svi ključni makroekonomski pokazatelji, informacije o pravnim okvirima, finansijskim i drugim podsticajima, tržištima i konkretnim projektima, što će investitorima omogućiti sagledavanje investicione i poslovne klime radi eventualne odluke o plasiraju svog kapitala u regionu. Na ovom portalu će, takođe, biti predstavljena i iskustva kompanija koje su već ulagale u regionu Zapadnog Balkana.

– Sadržaj portala će značajno doprineti jačanju vladavine prava i transparentnosti u ekonomijama regiona, i predstavljaće još jedan alat privrednim komorama, članicama Komorskog investicionog foruma, pri kreiranju preporuka donosiocima odluka. Te informacije će pomoći i u kreiranju kvalitetne inicijative za otklanjanje barijera uspešnijem poslovanju, kao i usaglašavanju regulativa, procedura i praksi sa pravnim okvirom prepoznatljivim investitorima, što vodi stvaranju podsticajnog okruženja za ekonomski rast i razvoj regiona – istakao je Čadež, a prenosi agencija „Tanjug“.

Projekat namenjen povezivanju poslovnih zajednica i privlačenju investicija u region Zapadnog Balkana finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u sklopu evropske podrške aktivnostima Stalnog sekretarijata Komorskog investicionog foruma sa sedištem u Trstu. Izradu ovog portala podržali su i BMW fondacija, konsultantska kuća „Roland Berger“ i advokatska kancelarija „Karanović Nikolić“.

Investiciona platforma regiona Zapadnog Balkana biće ponovo predstavljena u februara u Londonu na Investicionom forumu EBRD posvećenom Zapadnom Balkanu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор