U Novom Sadu počeo Winter Fest

Na Trgu slobode u Novom Sadu 23. novembra je svečano otvoren drugi po redu Winter Fest, prednovogodišnji ulični festival na kojem je kao prvi nastupio dečiji hor „Šareni vokali“ iz Sombora sa specijalnom gošćom Anom Štajdohar.

Raspevana jelka ponovo je zasijala na Trgu slobode, a nakon nastupa somborskog hora usledio je vatromet, čime je i započela svečanost u centru Novog Sada, koja će trajati sve do kraja godine, prenosi „eKapija“.

Svakodnevni program festivala ulepšaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18 časova, dok će tokom vikenda nastupati novosadski bendovi i DJ-evi. U drvenim kućicama nudiće se različiti proizvodi kao što su suveniri, rukotvorine, novogodišnji ukrasi i ukusni specijaliteti. Posetioci će moći da učestvuju u dečijim i humanitarnim aktivnostima, a na raspolaganju će im biti i fijaker koji ponovo vozi novosadskim ulicama.

Na uličnim panoima i ove godine će se naći fotografije najlepših eksponata Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i poklon zbirke Rajka Mamuzića Galerije likovne umetnosti. Posetioci će svake sedmice imati priliku da vide i izložbu jednog od poznatih novosadskih fotografa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор