Počinju Dani vojvođansko-bavarske kulture “Beška fest”

U Beški se danas i sutra, po sedmi put, održava “Beška fest – Dani vojvođansko-bavarske kulture”, manifestacija međunarodnog karaktera i raznovrsnog sadržaja, koja već godinama privlači veliki broj posetilaca, ljubitelja dobre zabave i gastronomije.

Specifičnu vojvođansko-bavarsku atmosferu obezbediće “Gastro fest”, “Etno festival” i bogat prateći zabavni kulturno-umetnički i muzički program, u kom će nastupiti folklorna društava i muzičke grupe iz Bavarske, vojvođanski tamburaški orkestri i pop-rok izvođači čije će koncerte upotpuniti bogata gastronomska ponuda.

Organizatori najavljuju da će na manifestaciji od bavarskih specijaliteta biti ponuđene crvene kobasice sa bavarskim kiflama, bele kobasice sa bavarskim perecama i slatkim senfom, leberkeze, kuglofi, princregenten torte, binenštih kolači, dok će se od vojvođanskih specijaliteta na meniju naći beščanske kobasice, švargle, roštilj, krofne, štrudle, pite, salčići, a sve to je samo deo svega onoga što će, uz zanatska piva, domaća vina i bermete, posetioci moći da probaju.

Beška fest se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske, a sa ciljem predstavljanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Bavarske i Vojvodine, kao i dugogodišnjeg prožimanja dve kulture na ovim prostorima, javlja “Turistički svet”.

Organizatori Beška festa su Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo “Stara Beška”, dok su suorganizatori KUD “Branko Radičević”, Mesna zajednica Beška i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije “Etnoart” iz Inđije. Pokrovitelji ovog kulturnog događaja su Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор