Dođite na Beogradski gastro-enološki festival

U Skadarliji se od sutra do nedelje održava drugi po redu Beogradski gastro-enološki festival (BEGEF), u organizaciji Udruženja “Vinski putevi Srbije”, a uz podršku Turističke organizacije Beograda i Gradske opštine Stari grad.

Tokom tri dana festivala, renomirani proizvođači hrane i pića će, od 17 do 23 sata, izlagati svoje specijalitete na štandovima postavljenim od restorana “Tri šešira” duž donjeg dela Skadarske ulice, gde će moći da se kupe i suveniri, a služiće se i vino na točenje, javlja “Turistički svet”.

Na manifestaciji se očekuje učešće oko 50 izlagača, poznatih vinarija i destilerija iz cele Srbije, od Subotice do Kosova i Metohije, kao i proizvođača suhomesnatih proizvoda, sira, meda, ajvara i raznih drugih tradicionalnih srpskih đakonija.

Festival će u 17:30 sati ispred kuće Đure Jakšića zvanično otvoriti gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Takođe prvog dana, u bašti restorana Velika Skadarlija 20 renomiranih srpskih vinarija će predstaviti svoja vina visokim zvanicama iz sveta diplomatije, politike i biznisa, kada će predsednik Vinskih puteva Srbije Zoran Rapajić održati kratko predavanje “Vinska kraljevska Srbija”.

Cilj drugog BEGEF-a, kako ističu organizatori, jeste postavljanje signalizacije na nedavno formiranom “Vinskom putu Beograd”, kao i nastavak promocije vinskog turizma, odnosno kulturne, vinske i gastro ponude Srbije i Beograda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор