“Gastro Srem” poziva na vikend u Staru Pazovu

Tokom predstojećeg vikenda u Staroj Pazovi, na Trgu dr Zorana Đinđića, biće održana turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“, koju će ove godine predstavljati i promovisati glumica Anja Mit.

Ova manifestacija će u Staroj Pazovi tokom dva dana, od 11 do 23 sata, okupiti sve lokalne proizvođače hrane, kao i goste iz drugih delova Srbije i regiona, koji se sa svojim prehrambenim proizvodima izdvajaju po kvalitetu, prenosi “b92”.

Svoje specijalitete predstaviće majstori mesnih i mlečnih proizvoda, poljoprivredna gazdinstva, udruženja žena, vinarije, proizvođači meda, džema, rakije, poslastičari i bombondžije. Posetioci Gastro Srema biće u prilici da probaju tradicionalne specijalitete ovog dela Vojvodine, ali i da uživaju u bogatom kulturno–umetničkom programu.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za subotu 1. septembra u 13 sati, a već od 15 sati će biti održano tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara, pod nazivom „Izađi mi na teglu“. Istog dana od 20 sati će nastupiti sedam folklornih ansambala u sklopu Međunarodnog folklornog festivala “Ponesi opanke”.

U okviru programa ovogodišnjeg Gastro Srema, za nedelju 2. septembra u 12 sati je planirano pripremanje sremačkog ručka, u kome će moći da uživaju svi okupljeni posetioci ove manifestacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор