Nemci traže dobavljače u zemljama zapadnog Balkana!

 made-in-germany-rs-rukovanje.jpg

Pokrenut je Business-to-business (B2B) projekat „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana“.

Projekat je pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva za ekonomiju i energetiku (BMWi), a realizuje se na osnovu zajedničke inicijative Delegacije nemačke privrede u Srbiji i ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).

Cilj projekta je da se 9. juna u Minhenu, u okviru jednodnevnog B2B sastanaka, odabrane kompanije iz Srbije i ostalih država Zapadnog Balkana sastanu sa nemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ovog regiona, odnosno sa njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih delatnosti poslovanja kao što su: mašinogradnja, metaloprerađivačka industrija, proizvodnja komponenata za autoindustriju, elektroindustrija, hemijska industrija, prerada plastike i gume, proizvodnja ambalaže i druge, kaže se u saopštenju Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Planirano je da ovom događaju prisustvuje oko 100 firmi iz zemalja Zapadnog Balkana, dok se sa nemačke strane očekuje dolazak 20 kompanija, prenosi „eKapija“.

Krajnji rok za dostavljanje prijava zainteresovanih kompanija je 24. april 2015. godine, nakon čega će sve prikupljene prijave biti poslate u Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku SR Nemačke (BME e.V.), koje će prijave proslediti nemačkim kompanijama na uvid. Nemačke kompanije će na osnovu prijava odabrati firme iz zemalja Zapadnog Balkana koje bi trebalo da se pojave na predstojećem B2B događaju u Minhenu.

Prijavni obrasci kao i profili nemačkih kompanija preko kojih se precizno navodi šta sve firma/proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovala za potencijalnu saradnju, nalaze se na sajtu: http://siepa.gov.rs/.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор