Nemci ponovo traže dobavljače iz Srbije

Nemačko-srpska privredna komora, predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku poziva kompanije iz Srbije i regiona da dođu u Frankfurt na novi krug poslovnih razgovora.

Kompanije iz zemalja Zapadnog Balkana pozvane su da učestvuju u regionalnom B2B projektu čiji je cilj da nemačke firme u ovom regionu pronađu partnere, odnosno proizvođače iz određenih privrednih oblasti.

Nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, a tu je i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Učešće u novom ciklusu B2B sastanaka, koji će ove godine biti održani 19. juna u Frankfurtu, potvrdile su 73 nemačke kompanije, dok se iz zemalja Zapadnog Balkana očekuje dolazak oko 130 preduzeća. Rok za dostavljanje prijava firmi iz Srbije je 12. april, prenosi agencija “Tanjug”.

Projekat „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“ sprovodi se već četvrtu godinu za redom uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор