Nemačka izdala dozvole za „Severni tok 2“

Nemačka je izdala sve potrebne dozvole kompaniji „Nord strim 2“ za izgradnju gasovoda „Severni tok 2“, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kompanija Nord strim 2 AG je dobila dozvole za izgradnju i eksploataciju gasovoda u nemačkoj posebnoj ekonomskoj zoni, dok joj je Federalni resor za plovidbu i hidrogradnju izdao odobrenje za izgradnju 30 kilometara cevovoda u skladu sa nemačkim zakonom o rudarstvu, objašnjavaju u kompaniji.

Izvođač radova na projektu Severni tok 2 dobio je u januaru odobrenje za izgradnju i ekploataciju morskog dela Severnog toka 2 u teritojalnim vodama Nemačke. Na taj način je ruski gasovod dobio sva potrebna odobrenja za otpočinjanje radova.

– Drago nam je da su sva potrebne dozvole za nemački deo od 85 kilometara dobijene – rekao je Jens Lange, menadžer kompanije Nord strim 2 i objasnio da bi novi cevovod trebalo da bude izgrađen pored već postojećeg gasovoda „Severni tok“.

Projekat novog severnoevropskog gasovoda podrazumeva izgradnju dva kraka cevovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a protezaće se od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор