Nemci opet traže dobavljače iz Srbije

Nemačke kompanije su uputile još jedan poziv za saradnju potencijalnim dobavljačima iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana, pozvavši ih na novi krug poslovnih razgovora 6. juna u Dortmundu.

Poziv domaćim kompanijama za učešće u regionalnom B2B projektu „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“ koji se sprovodi već petu godinu, uputile su Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS) i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Svoje učešće na predstojećem sastanku već je potvrdilo preko 50 nemačkih kompanija, čiji je cilj da u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana pronađu proizvođače iz metaloprerađivačkog sektora, sektora dobavljača za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike i elektro i elektronskog sektora, navodi se u saopštenju AHK.

Potrebe nemačkih kompanija mogu se videti na sajtu AHK Srbije, a tu je i formular za prijavu koju treba dostaviti najkasnije do 29. marta. Projekat se realizuju pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke, a u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za nemačka mala i srednja preduzeća.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор