Počeli „Beogradski investicioni dani“

made-in-germany-rs-investiranje

Na ovogodišnjem dvodnevnom forumu „Beogradski investicioni dani“, koji je počeo danas, pred više od 300 stranih investitora iz 20 zemalja biće predstavljeni investicioni potencijali Beograda i Srbije, a posebno „Beograd na vodi“ i projekti koji će biti realizovani po principu javno-privatnog partnerstva.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je na forumu da je Grad Beograd pripremio za investitore više od 60 projekata u ukupnoj vrednosti od 10 milijardi eura, a da je njihov cilj povećanje privrednog rasta i otvaranje novih radnih mesta.

– Rezultati fiskalne konsolidacije koju je ostvarila Vlada, ali i Grad Beograd, dali su Gradskoj upravi za pravo da izađe sa konkretnim ponudama za više od 60 infrastrukturnih projekata, direktnih investicija i projekata razvoja malih i srednjih preduzeća – najavio je Mali.

On je objasnio da će na forumu, između ostalog, teme biti i Beograd na vodi, privatizacija PKB-a, privrede zone i investiranje u upravljanje otpadom, čija je vrednost oko 250 miliona eura.

– Osnovni cilj Gradske uprave je da pokaže investitorima da je njihov interes da ulažu novac, ne samo u Beograd, već i u Srbiju. Ako je prošla godina bila godina fiskalne konsolidacije, neka ova i naredna budu godine investicija – poručio je Mali i naveo da 40 posto ukupnog BDP-a koji proizvodi Srbija dolazi iz Beograda.

Kako je napomenuo predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić, poslovna zajednica srpske prestonice broji više od 115.000 privrednih subjekata i preduzetnika. On je na forumu poručio da je namera privrednika Beograda da unaprede poslovanje, korišćenjem iskustava partnera iz inostranstva i znanja i resursa realnog sektora prestonice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор