Danas Sajam farmacije i medicine „EXPO MEDIC“

made-in-germany-rs-medicinski-uredjaji

Na Beogradskom sajmu danas počinje Sajam farmacije i medicine „EXPO MEDIC“, koji će do 17. oktobra omogućiti posetiocima da se upoznaju sa najnovijim svetskim dostignućima iz oblasti zdavstva, ali i da provere svoje zdravstveno stanje.

Svoje kompanije, proizvode i usluge posetiocima i stručnoj javnosti će predstaviti oko 60 domaćih i stranih farmaceustkih kuća, proizvođači dijetetskih suplemenata, kozmetičkih preparata i funkcionalne hrane, prenosi agencija „Tanjug“.

Organizator ovog sajma je novoformirana Grupacija proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova, medicinskih sredstava i dijetetskih suplemenata Privredne komore Beograda, a pokrovitelji su Grad Beograd i gradski Sekretarijat za zdravstvo.

Sekretar Udruženja trgovine u Privrednoj komori Beograda Aleksandar Milošević najavio je učešće više od 10 različitih udruženja pacijenata. On je istakao da se očekuje veliki odaziv, kako stručne javnosti, radi praćenja akreditovanih predavanja, tako i šire javnosti. Po njegovim rečima, građani će moći da se upoznaju sa paletom domaćih lekova suplemenata, dodataka zdravoj ishrani, kao i da od izlagača dobiju određene zdravstvene usluge.

Predsednik grupacije proizvođača, distributera i pružaoca zdravstvenih usluga u oblasti lekova Miomir Nikolić objasnio je da sajam EXPO MEDIC poseduje i komercijalni, i edukatvni karakter.

– Pacijenti će moći da steknu nova saznanja o tome kako da se leče i koje prozivode pored redovne terapije mogu da koriste. Sajam će imati i edukativan značaj, jer će u salama „Doma sindikata“ biti održano šest različitih predavanja, zahvaljujući kojima će farmaceuti i lekari moći da steknu 18 bodova potrebnih za obnovu licence – objasnio je Nikolić.

Na sajmu će biti organizovano besplatno merenje krvnog i očnog pritiska, nivoa šećera u krvi i druge slične usluge, a ulaz na sajam je takođe besplatan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор