U Diseldorfu počinje Sajam štamparstva

made-in-germany-rs-sajam-dizeldorf

Danas u Diseldorfu počinje jubilarni 60. Međunarodni sajam štamparstva “drupa 2016”, koji će do 10. juna ugostiti 1.650 izlagača iz preko 50 zemalja sveta.

Ovogodišnji vodeći svetski Sajam štamparstva, pod sloganom “Dodirni budućnost”, u centar pažnje postavlja inovativnu moć štamparske industrije i obezbeđuje platformu za buduće tehnologije, navodi se u saopštenju Diseldorfskog sajma, organizatora ove manifestacije.

O popularnosti ove izložbe kod stručne javnosti i posetilaca, najbolje govori podatak da je 80 posto mesta za izlagače već bilo popunjeno 17 meseci pre početka diseldorfskog sajma, prenosi agencija “Tanjug”.

Reorganizovani Sajam štamparstva i cros-media rešenja, koji će se od ove godine organizovati na svake tri godine, javnosti će se predstaviti sa najnovijim tehnološkim i organizacionim rešenjima u štampi, funkcionalnom štamapnju, proizvodnji ambalaže, multičenelu, 3D i “zelenoj” štampi.

– Međunarodni igrači i tržišni lideri predstaviće se ambicioznim akterima u ovog oblasti sa inovativnom opremom iz celog sveta. Imaćemo širok spektar različitih izlaganja i tema o štamparstvu i cros-medijima. Tako sveobuhvatan pogled od 360 stepeni na celu industriju štamparstva obezbeđen je upravo od strane “drupa sajma” – rekao je Verner Matijas Dornšajd, predsednik i generalni direktor Diseldorfskog sajma.

Jedna od centralnih tema manifestacije jeste proizvodnja ambalaže, jer će po sadašnjim prognozama tržište ambalaže i pakovanja do 2018. godine porasti na 985 miliona dolara. U fokusu sajma će biti i Print 4.0 koji omogućava individualizaciju i personalizaciju digitalnog štampanja, kao i 3D štamparstvo, navodi se u saopštenju organizatora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор