“Mercedes C63” za put ili za stazu?

made-in-germany-rs-mercedes-c63-amg

Mercedes je uoči frankfurskog salona automobila predstavio novi “civilni” model “C63 AMG Coupe”, ali i model “C63 AMG DTM”, namenjen za takmičenja u nemačkom šampionatu turing automobila.

Kao u slučaju većine novih Mercedesovih modela, i C63 AMG Coupe će prvo biti ponuđen u limitiranoj Edition 1 seriji, prenosi “B92”.

Novi Mercedes će biti dostupan u specijalnoj “Magno Selenite Grey” mat boji karoserije, prošaran žutim “trkačkim” prugama. Kontakt sa stazom ostvarivaće preko 19 inčnih niskoprofilnih guma sa kružnim žutim detaljem i točkovima sa crnim “Performance” alu felnama.

Na ovaj način i Mercedes C63 AMG Coupe Edition 1 odražava spoljni dizajn trkačke verzije DTM, koja će svoju premijeru takođe doživeti u Frankfurtu na predstojećem sajmu automobila.

Pored “standardne” verzije sa 4.0 litarskim bi-turbo V8 benzinskim motorom, koji proizvodi 476 ks (349 kW) i razvija 650 Nm, Edition 1 će biti ponuđen i u snažnijoj “S” varijanti sa motorom koji razvija 510 ks (375 kW) i 700 Nm. Prema fabričkim podacima, slabiji model razvija brzinu do 100km/h za 4,0 sekunde, a jača verzija za 3,9 sekundi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор