Novi Sad kupio 5 Ikarbus autobusa

made-in-germany-rs-ikarbus

Grad Novi Sad i Javno gradsko saobraćajno preduzeće kupili su pet novih autobusa od preduzeća „Ikarbus“.

– Drago mi je da su autobusi kupljeni od domaćeg proizvođača, što je u skladu sa ranijim najavama da ćemo poklanjati pažnju domaćoj proizvodnji autobusa i podržati je. Vozni park našeg gradskog prevoznika godinama nije značajnije obnavljan i zato je veoma važna ova i buduće nabavke autobusa – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i istakao da je za ovih pet vozila izdvojeno iz prošlogodišnjeg gradskog budžeta 90 miliona dinara, ili 78 miliona dinara neto, prenosi agencija „Tanjug“.

On je ocenio da je za gradskog prevoznika nabavka vozila mnogo bolji izbor nego sistem “bus plusa” koji je, kako je kaže, bio favorizovan u prethodnom periodu. Po njegovim rečima, ova gradska vlast je odlučila da se “ne ide na takav sistem naplate voznih karata, nego da se uloži u kupovinu novih autobusa”. Vučević je objasnio da je u toku javna nabavka za kupovinu još šest novih autobusa za gradsko saobraćajno preduzeće, što je kapitalna subvencija iz budžeta za ovu godinu.

– Predstavnici Novog Sada pregovaraju sa evropskim bankama o eventualnom kreditiranju nabavke većeg broja autobusa i ukoliko takva odluka bude doneta, vozni park gradskog prevoznika biće značajno obnovljen. Naše gradsko saobraćajno preduzeće i sada je vodeće u toj oblasti među gradskim prevoznicima u Srbiji – naglasio je Vučević.

Aleksandar Vićentić, generalni direktor kompanije “Ikarbus” pohvalio je odluku Grada Novog Sada i njegovog javnog prevoznika da podrže domaću proizvodnju autobusa i naglasio da su isporučena vozila moderna, vrlo kvalitetna i da se nada da će dugo služiti Novosađanima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор