„ATP Pančevo“ kupuje 12 „Ikarbus“ autobusa

made-in-germany-rs-ikarbus

Pančevačko „Autotransportno preduzeće“ kupiće za oko 1,7 miliona eura12 novih autobusa „Ikarbusa“, kao najboljeg ponuđača na nedavnomtenderu, a ovaj posao predstavljaće za zemunskog proizvođača autobusa jedan od najvećih poslova u ovoj godini.

Kupovinomnovih autobusa vozni park pančevačkog prevoznikabićeznačajno podmlađen, kažu u tom preduzeću, jer ATP trenutno raspolaže sa 67 autobusa prosečne starosti 18 i po godina. Među njima ima autobusa starijih i od tri decenije,zbog čega je njihovo održavanje preskupo, prenosi „RTV“.

– Uzimamo 7 autobusa za međumesni prevoz i oni će biti angažovani na liniji za Beograd, koja je naša najrentabilnija linija, a 5 autobusa je za gradski prevoz. To su niskopodni autobusi sa klimom, vrlo udobni i sigurni, koji zadovoljavaju ekološke standarde.Nabavkom novih autobusa kvalitet naših usluga biće neuporedivo bolji u odnosu na konkurenciju, pogotovo onu nelojalnu sa kojom se ATP godinama bori- kažeMilenko Krajinović, direktor ovog preduzeća.

Za fabriku „Ikarbus“, koja je u obavezi da autobuseisporučido oktobra, ovo je jedan od najvećih poslova u poslednjih par godina. Direktor „Ikarbusa“ Aleksandar Vićentićnavodi da je nakon krize na tržištu, koja je trajala oko dve godine, od početka ove godine značajno povećan obim proizvodnje i prodaje autobusa. Po njegovim rečima, u pitanju su autobusi koje „Ikarbus“ pravi na „Mercedesovoj“ samohodnoj šasiji, a koje je projektovao u saradnji sa kolegama iz nemačke kompanije.

Vrednost ovih 12 autobusa iznosi oko 1,7 milionaeura, a kupovina je dogovorena na lizing.U preduzeću ATP tvrde da će smanjenjem troškova održavanja i povećanjem prihoda biti u mogućnosti da plaćaju mesečnu ratu u iznosu od gotovo 4 miliona dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор