Niški aerodrom tokom leta imao 13.000 putnika

made-in-germany-rs-aerodrom-nis

Tokom ovog leta 13.000 putnika je koristilo usluge niškog aerodroma “Konstantin Veliki”, zahvaljujući poslovnom aranžmanu sa mađarskom kompanijom “Wizz Air” i letovima do Malmea i Bazela.

Direktor ovog niškog javnog preduzeća Vladica Đurđanović je podsetio da je redovni saobraćaj između Niša i Malmea uspostavljen 25. juna ove godine, a između Niša i Bazela četiri dana kasnije. On je je naveo da je tokom jula niška vazdušna luka imala 6.796 putnika, a tokom avgusta 6.495, prenosi agencija “Beta”.

– Postoji interesovanje i drugih kompanija za letove iz Niša, ali za sada nema konkretnih dogovora. Aerodrom “Konstantin Veliki” će uskoro ponuditi putnicima nove sadržaje, pošto je pri kraju tender za izdavanje u zakup restorana koji se nalazi u aerodromskoj zgradi, kao i tender za otvaranje fri-šopa – najavio je Đurđanović.

Po njegovim rečima, po planu se nastavlja posao opremanja niškog aerodroma uređajima koji doprinose većoj bezbednosti vazdušnog saobraćaja, a do kraja oktobra će biti stavljen u funkciju uređaj za merenje horizontalne i vertikalne daljine vidljivosti.

– U pripremi je tender za nabavku “ALS” uređaja koji omogućava instrumentalnu navigaciju, a takođe i tender za izradu prilaznog svetla. Trebalo bi da procedura nabavke i postavljanja tih uređaja bude završena 2017. godine – kaže Đurđanović.

Od beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, aerodrom “Konstantin Veliki” je prošlog meseca dobio najsavremeni rendgen aparat za ručni pregled prtljaga.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор