Niški aerodrom u prvom kvartalu uslužio 15.000 putnika

Aerodrom Niš

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ uslužio je u prvom kvartalu ove godine nešto više od 15.000 putnika, od kojih je najviše letelo na relacijama od Niša do Bazela i Malmea, pokazuju podaci Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“.

– Interesovanje za letove mađarske aviokompanije „Wizz Air“ do Bazela i Malmea je veliko, pa je popunjenost aviona konstantno veća od 90 procenata. Aerodrom „Konstantin Veliki“ je zahvaljujući letovima mađarske kompanije prošle godine ostvario rekordan broj putnika. Prošle godine je aerodrom imao 36.258 putnika, čime je premašen rekord iz 2006. godine, koji je iznosio 35.518 putnika. Izvesno je da će „Wizz Air“ leteti i predstojećih 12 meseci iz Niša, pošto je već objavila i red letenja za zimu 2016/2017. godinu – objasnila je portparolka aerodroma Ivanka Stanisavljević, a prenosi agencija „Beta“.

Sa aerodroma „Konstantin Veliki“ avioni mađarske kompanije počeli su da lete od juna prošle godine, čime je posle pauze od punih 19 meseci Niš ponovo uspostavio redovan avio-saobraćaj.

Preduzeće „Aerodrom Niš“ je aerodromski restoran izdalo u zakup i on je početkom ovog meseca ponovo otvoren za putnike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор