Aerodrom u Nišu ima najveći rast u regionu

Aerodrom Niš

Niški Aerodrom „Konstantin Veliki“ je do prošle godine bio aerodrom bez putnika, a sada ima najveći rast u regionu. Zbog niskih cena karata putnici pristižu iz celog regiona. Prošle godine ih je bilo oko 36.000, a ove duplo više već do septembra.

Na aerodromu kažu da je popunjenost letova poslovna tajna kompanija, međutim slika koju prenosi „TV N1“ govori da se radi o više od 90 procenata. Na letu za Malme su turisti, radnici na privremenom radu i poslovni ljudi. Neki od putnika za Švedsku računaju da im se, iako imaju bliže aerodrome, više isplati da uz avionsku kartu plate i prevoz do Niša.

Svojim cenama niški Aerodrom je najpre privukao dve velike low-cost kompanije, „Wizz Air“ i „Ryanair“. Prvo se mislilo da će iz Niša najviše leteti putnici sa juga, a sada dolaze iz svih krajeva.

– Usvojen je cenovnik koji je izuzetno konkurentan u odnosu na sve aerodrome u okruženju. I geografski položaj je takođe bitan, a turistički potencijal je jedan od presudnih faktora – objašnjava PR aerodroma Konstantin Veliki Ivanka Stanisavljević.

Za sada iz Niša avioni lete na šest linija, a najavljeno je uvođenje još tri. Povoljne cene privlače i one koji nikada ranije nisu putovali avionom, a to su oduvek želeli, o čemu svedoče turističke agencije.

– Pitaju da li mogu da krenu ujutru i da se vrate uveče, samo malo da bi se provozali. Raspituju se i putnici koji samo žele da vide kako je to biti u avionu i leteti, jer su cene niže od autobuskih – kaže Lidija Stanković iz agencije „Aeroturs“.

Iz Niša može da se putuje do Berlina i drugih nemačkih gradova, ili do Švedske, Švajcarske, Slovačke, a uskoro i do Holandije. Za najavljenu liniju do Milana u Italiji, prve cene karata bile su svega 5 eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор