Mercedes modernizuje i širi proizvodnju u Bremenu

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Nemački proizvođač vozila „Mercedes“, na talasuizvanrednih prodajnih rezultat svog modela C klase,već planira nova ulaganja, kako bi pripremio proizvodne pogone za sledeću generaciju tog modela.

Usvoju fabriku u Bremenu, gde se izrađuje aktuelna C klasa, Mercedes se spremio da investira 750 miliona eura.Modernizacija pogona neophodna je ne samo zbog proizvodnje naredne generacije modela C klase, već i zbog najavljene proizvodnje još dva nova Mercedesova modela koji će se sklapati u tom nemačkom gradu, prenosi „B92“.

Mercedes još uvek nije precizirao o kojim novim modelima automobila je reč, ali se pretpostavlja da će jedan od njih biti GLC Coupe, koji na tržište stiže u 2016. godini kao konkurencija BMW X4 modelu.

Nemački proizvođač je saopštio da će ulaganja u modernizaciju fabrike u Bremenu osigurati budućnost tih proizvodnih pogona kao glavnih postrojenja za izradu modela C klase.Da modernizacija ne podrazumeva samo automatizaciju i robotizaciju fabrike, govori podatak da Mercedes planira da u Bremenu zaposli još 500 novih radnika.

U proizvodnim pogonima u Bremenu trenutno se sklapajuvozila C klase sedan i karavan,a uskoro se očekuje i kupe verzija. Tamošnji proizvodni program uključuje i kupe i kabriolet E klase, odlazeći GLK, kao i sportske modele SL i SLK.Sa godišnjom proizvodnjom od 340.000 vozila, ova fabrika je drugo najveće Mercedesovo postrojenje u svetu, odmah posle fabrike u Zindelfingenu u južnoj Nemačkoj.

Osim u Nemačkoj, Mercedes C klase proizvodi se još i u Južnoj Africi, Kini i Sjedinjenim američkim državama (SAD).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор