Kragujevačke kompanije šire proizvodnju

made-in-germany-rs-milanovic-inzenjering

Dve kragujevačke privatne firme, „Milanović inženjering“ i „Metal sistemi plus“, najavljuju proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u skladu sa povećanom tražnjom za njihovim proizvodima, zbog čega planiraju i zapošljavanje nekoliko desetina novih radnika.

Kako je objasnio Dalibor Jekić, član gradskog veća za privredu Kragujevca, kompanija Milanović inženjering koja za nemački „Simens“ proizvodi delove vagonskih karoserija, zbog ugovorenih novih višegodišnjih poslova sa strateškim partnerom, izgradiće do kraja godine novu proizvodnu halu površine 10.000 kvadratnih metara, prenosi agencija „Tanjug“.

Ovo preduzeće, koje ima halu od 7.500 kvadratnih metara i zapošljava oko 200 radnika, a 90 posto svojih proizvoda izvozi u zemlje Evropske unije (EU), Rusiju i SAD, pored karoserija za vagone, projektuje i izrađuje postrojenja za tretman voda za prehrambenu industriju i toplovodne sisteme.

– Izgradnju nove hale, površine od oko 600 kvadratnih metara planira i kompanija Metal sistemi plus. Oni su sklopili ugovor sa fabrikom guma „Tigar Tires“ iz Pirota, koja posluje u okviru svetske kompanije Mišelin. Ova kompanija proizvodi opremu za horizontalni i vertikalni transport u skladištima, police, rafove, pultove za kase, kao i prateću opremu za izlaganje artikala svih vrsta za trgovinske objekte, i lider je u Srbiji u svojoj delatnosti – istakao je Jekić i dodao da kompanija izvozi 10 posto svojih proizvoda i trenutno ima oko 50 radnika.

U okviru akcije gradske uprave pod nazivom „Na pragu privrednika“ Jekić je posetio kompanije Milanović inženjering i Metal sistemi plus. U razgovoru sa njihovim vlasnicima on je obećao da će lokalna samouprava učiniti sve što može kako bi ubrzala procedure izdavanja dokumentacije za izgradnju novih proizvodnih hala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор