„Knott“ otvorio novu fabriku u Bečeju

Juče je u Bečeju otvoren novi fabrički pogon nemačko-mađarske kompanije „Knott Autoflex Yug“ za proizvodnju delova za autoprikolice, površine 9.500 kvadrata, a vredan 1,3 miliona eura, u kojem će posla biti za 150 radnika.

Preduzeće „Knott Autoflex Yug“ za proizvodnju karoserija za motorna vozila, prikolice i poluprikolice, osnovano je još 2003. godine, a više od 90 posto svoje proizvodnje plasira u inostranstvo, u zemlje EU, Izrael, Rusiju, Tursku i SAD, prenose srpski mediji.

U junu prošle godine kompanija je kupila staru fabričku halu od bečejskog „Fadipa“ i posle rekonstrukcije, koja je trajala od avgusta do decembra, u njoj je otvoren novi proizvodni pogon. Inače, za razliku od drugih investitora, Knott nije koristio subvencije Vlade Srbije za zapošljavanje radnika.

Knott grupacija u Bečeju posluje preko tri firme: „Motorflex Remont“, „Knott Autoflex Yug“ i „Autoflex livnica“. Proizvodni pogoni sve tri firme prostiru se na ukupno 23.000 kvadratnih metara, a u njima radi 570 radnika.

Dosadašnja ukupna investicija ove grupacije u Srbiji iznosi 15,5 miliona eura, od čega 10,3 miliona eura u Autoflex. U prošloj godini Autoflex je ostvario promet od 24,5 miliona eura, dok je promet sve tri firme zajedno dostigao nivo od 33,47 miliona eura.

Sedište grupacije Knott je u nemačkom gradu Egštatu, a filijale, odnosno njene ćerke firme, nalaze se u više evropskih zemalja, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama. U Srbiji su prisutni od 2003. godine, kada su počeli sa proizvodnjom blatobrana, a proizvodni program je kasnije proširen novim proizvodima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор