Prihodi SAP-a porasli za 8 posto

Ukupni neoporezivi prihodi od softvera i cloud rešenja nemačke multinacionalne softverske korporacije „SAP“, porasli su u 2016. godini za 8 procenata i iznose 6,6 milijardi eura.

U saopštenju kompanije se navodi da takvi rezultati predstavljaju stabilnu osnovu za ambiciozne planove po pitanju finansijskih rezultata i postavljenih ciljeva da do 2020. godine prodaja od cloud rešenja poraste za 2,6 puta, a ukupan prihod dostigne 29 milijardi eura.

Kompanija SAP nastavlja sa brzim širenjem poslovanja u oblasti cloud-a, uz solidan rast, zbog čega su na nivou cele godine prihodi od cloud-a učestvovali sa 61 procenat u ukupnim prihodima, prenosi „eKapija“.

– Rezultati su izuzetni, a ovo je sedma godina kako beležimo rast profita. Proširili smo tržište, uradili najbolje moguće akvizicije i inovirali u novu generaciju ERP rešenja sa SAP S/HANA. Lideri smo u industriji poslovnog softvera, sa jakim rastom u prodaji softvera, cloud rešenja i operativnih prihoda. Nastavićemo da inoviramo u oblasti Machine Learning, Internet of Things i Blockchain. Sa velikim samopouzdanjem idemo ka cilju za 2020. godinu – izjavio je Bill McDermott, generalni direktor SAP-a.

Iz godine u godinu broj korisnika SAP S/4 HANA se udvostručuje i sada ih je više od 5.400 širom sveta. SAP je za ovo rešenje samo u četvrtom kvartalu 2016. dobio 1.300 novih korisnika, uključujući i kompanije „Nike“ i „Ameco Beijing“. U SAP-u takođe ističu da imaju 1.580 korisnika SuccessFactors Employee Central, među kojima su i „Mercedes“ i „Valentino“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор