Prihodi Metroa pali, a Saturna porasli

made-in-germany-rs-metro-ulaz

Finansijski izveštaji nemačke korporacije “Metro” pokazuju pad prihoda u protekloj poslovnoj godini za 1,2 posto, na 59,2 milijarde eura, iako su pre zaračunavanja valutnih efekata, oni zapravo bili u blagom porastu.

Metroova filijala “Metro keš end keri” najviše je doprinela ukupnim prihodima, budući da je ostvarila prodaju u vrednosti od 29,69 milijardi eura, iako je ona bila za 2,7 procenata manja u odnosu na prethodnu godinu, što je isključivo zavisilo od kolebanja deviznih kurseva, piše evropski portal “Ritejl ditejl”, a prenosi agencija “Tanjug”.

Filijala “Saturn”, koja prodaje elektroniku, ostvarila je u protekloj poslovnoj godini rast prihoda od 3,6 posto, na 21,74 milijarde eura, pri čemu je u oblasti onlajn prodaje zabeležen skok prihoda od 20 posto, na 1,8 milijardi eura.

U poslovnoj 2014-15. godini profit Metro grupacije iznosio je 714 miliona eura, što je znatno više u odnosu na 182 miliona iz prethodne poslovne godine, a sve zahvaljujući prodaji dela poslovanja, kao na primer “Galerije Kaufhof”.

Za predstojeću poslovnu godinu korporacija Metro predviđa blagi rast svojih prihoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор