Skok profita oporavlja Folksvagen

Neto profit nemačke automobilske grupacije „Folksvagen“ dostigao je u prvom kvartalu ove godine 3,4 milijarde eura, ili za 44 posto više u odnosu na isti period prošle godine, dok su joj se prihodi uvećali za 10 procenata na 56,2 milijarde eura.

I prihodi i dobit Folksvagena premašili su procene analitičara, a ovako dobri rezultati podstakli su kompaniju da potvrdi svoje prognoze profita za 2017. godinu, prenosi agencija „Frans pres“.

„Naši kvartalni rezultati posledica su snažnih performansi brendova grupacije, lansiranja novih proizvoda i solidne zarade u Zapadnoj Evropi“, ističe u saopštenju Matijas Miler, generalni direktor kompanije, i potvrđuje da je u prva tri meseca ove godine profit iz poslovanja Folksvagena uvećan za 28 posto na 4,4 milijarde eura.

Za čitavu tekuću godinu grupacija je zadržala prognozu profitne stope na nivou između 6 i 7 posto, dok bi prihodi trebalo da porastu za 4 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Odlične rezultate u ovoj godini nemačka kompanija je ostvarila uprkos skandalu sa lažiranjem količina izduvnih gasova koji je Folksvagen koštao više milijardi dolara širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор