Dobar početak godine za Boš

Prodaja vodećeg nemačkog dobavljača tehnologija i usluga, grupacije „Boš“ (Bosch), porasla je u prvom kvartalu ove godine za 11 procenata nakon usklađivanja sa efektima kursnih razlika, a svi poslovni i regionalni sektori ostvarili su profit.

„Imajući u vidu trenutnu ekonomsku perspektivu i geopolitičku neizvesnost, Boš u tekućoj godini planira da ostvari rast prodaje od 3 do 5 posto. Uz dalja značajna ulaganja u očuvanje budućnosti kompanije, očekivano je da rezultat raste“, navodi u saopštenju Boša.

– Sadašnji poslovni uspeh daje nam slobodu da oblikujemo svet budućnosti. Unapređenje postojećeg poslovanja, otvaranje novih oblasti poslovanja i zauzimanje tehnološki liderske pozicije, osnova su strategije za proces transformacije Boša, dok su promene u sferi mobilnosti i povezivanje putem interneta stvari (Internet of Things) ključne tačke te transformacije – objasnio je dr Volkmar Dener, predsednik upravnog odbora Boša.

Kompanija Boš je tokom 2016. godine povećala troškove za istraživanje i razvoj na 7 milijardi eura. Prodaja je u prošloj godini dostigla 73,1 milijardu eura, beležeći rast od 3,6 posto, odnosno 5,5 posto nakon usklađivanja sa efektima kursnih razlika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор