„TisenKrup“ preusmerava proizvodnju

made-in-germany-rs-thyssenkrupp

Nemački industrijski gigant “TisenKrup”, tradicionalno usmeren na proizvodnju čelika čije su cene već duže vremena nestabilne, preusmerio je poslovnu pažnju na proizvode kao što su liftovi, podmornice i delovi za automobile.

Po rečima izvršnog direktora kompanije, Hajnriha Hizingera, TisenKrup očekuje da će u tekućoj poslovnoj godini znatno uvećati svoj neto profit, delom zahvaljujući i rezanju ukupnih troškova u visini 850 miliona eura.

– Stabilizovali smo kompaniju i nastavili sa integracijom grupacije – izjavio je tim povodom Hizinger, a prenosi agencija „Frans pres“.

U saopštenju nemačke kompanije navodi se da je u poslovnoj 2014/15. godini, završenoj u septembru, ostvaren značajan rast profita, zbog čega za tekuću godinu koja je počela u oktobru, prognoziraju snažne poslovne rezultate.

TisenKrup navodi da je prilagođena zarada pre odbijanja kamata i poreza (EBIT) porasla za 26 posto, na blizu 1,7 milijardi eura. Neto profit kompanije istovremeno je skočio za 37 procenata na 268 miliona eura, dok su prihodi porasli za 4 posto, na 42,8 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор