Pad profita Tisenkrupa za 60%

made-in-germany-rs-thyssenkrupp

Nemački inženjerski gigant Tisenkrup (ThysenKrupp) snizio je prognozu svog godišnjeg profita, zbog loših poslovnih rezultata u prvih šest meseci tekuće poslovne godine i sunovrata zarade za preko 60 procenata.

U saopštenju kompanije, čija poslovna godina traje od oktobra do septembra, kaže se da je „celokupno poslovanje još uvek u senci izuzetno teških uslova na tržištu“, prenosi agencija „Frans pres“.

Neto profit grupacije pao je u periodu oktobar-mart na 37 miliona eura sa 98 miliona eura iz istog perioda prošle godine. Profit iz poslovanja je pao za 22 posto, na 560 miliona eura, prihodi su niži za 8 posto i iznose 19,4 milijarde eura, dok su i nove porudžbine takođe potonule za 8 posto, na 18,837 milijardi eura.

U saopštenju Tisenkrupa se objašnjava da su visok pritisak uvoza i sve veći oprez potrošača doveli do značajnog pada cena materijala, što je umanjilo broj porudžbina, pogodilo prodaju, a pre svega zaradu.

„U svetlu ovakve situacije, obaramo našu projekciju profita za čitavu fiskalnu godinu. Grupacija sada predviđa godišnji operativni profit od 1,6 do 1,9 milijardi eura“, precizira se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор