RWE u Britaniji otpušta 2.400 radnika

made-in-germany-rwe-logo

Nemački energetski gigant „RWE“ potvrdio je prognoze daljeg pada profita u ovoj godini, dok je njegova filijala nadležna za isporuku struje u Britaniji, najavila ukidanje 2.400 radnih mesta.

U saopštenju nemačke kompanije se navodi da je u toku planiranje novih koraka za povećanje operativne efikasnosti, sa fokusom na konvencionalnu proizvodnju električne energije i sveobuhvatnu restrukturu poslovanja britanskog ogranka, prenosi agencija „Frans pres“.

U posebnom saopštenju britanske filijale RWE, Npauer (Npower), navodi se da će doći do otpuštanja 2.400 radnika, što je posledica velikog prošlogodišnjeg gubitka izazvanog jakom konkurencijom i padom prodaje. Npauer, u kome je ukupno zaposleno 11.500 radnika, navodi u saopštenju da je u prošloj godini imao “izuzetno razočaravajuće performanse”, zbog čega je doneta odluka da do 2018. godine treba otpustiti 2.400 radnika.

Grupacija RWE je potvrdila preliminarne rezultate o poslovanju u 2015. godini, po kojima je profit iz poslovanja pao za 4 posto, na 3,8 milijardi eura, dok je neto profit smanjen za 12 procenata, na 1,1 milijardu eura.

U tekućoj godini nemačka energetska grupacija predviđa značajan pad profita, pri čemu bi, prema projekcijama, profit iz poslovanja pao na 2,8 do 3,1 milijardu eura, a prilagođeni neto profit na 500 do 700 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор