VW otpušta u Nemačkoj 3.000 radnika u administraciji

made-in-germany-rs-volkswagen02

Nemačka automobilska korporacija “Folksvagen” (VW) planira da do kraja 2017. godine u Nemačkoj otpusti 3.000 administrativnih radnika, u sklopu težnji da amortizuje troškove skandala oko manipulacije vrednostima izduvnih gasova.

Najveća evropska automobilska kompanija će, prema navodima dva neimenovana izvora iz kompanije, srezati u ovoj godini investicije za milijardu eura u odnosu na prošlu godinu, i ukinuti na stotine privremenih radnih mesta. Takođe planira i da prekine sa proizvodnjom neprofitabilnih modela, kako bi smanjila troškove povezane sa skandalom, prenosi agencija “Rojters”.

U pogonima na zapadu Nemačke i u odeljenju za finansijske usluge VW zapošljava oko 120.000 radnika, od čega je trećina njih angažovana na kancelarijskim poslovima.

– Brend Folksvagen je pokrenuo program povećanja efikasnosti koji pogađa sve oblasti, a troškovi mogu biti sniženi kroz smanjenje ugovora o privremenom radu, interno popunjavanje upražnjenih radnih mesta i manje angažovanje novih radnika – izjavio je jedan od portparola kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор