Automobil budućnosti za 100. rođendan BMW-a

made-in-germany-bmw-logo

Na posebnoj manifestaciji organizovanoj u Minhenu, nemačka automobilska kompanija „BMW“ obeležila je svoj 100. rođendan i tom prilikom predstavila futuristički koncept automobila “vision next 100”, najavljujući tako narednih 100 godina rada kompanije.

Po rečima predsednika BMW-a, Haralda Krugera, kompanija se konstantno razvija i u pojedinim situacijama je samu sebe menjala, a to će nastaviti da radi i u budućnosti, prenosi britanski list „Telegraf“.

Što se tiče koncepta “vision next 100”, radi se o prvom od četiri ključna koncepta koje će nemački proizvođač automobila predstaviti tokom ove godine. Iako je akcenat stavljen na sposobnost automatskog upravljanja, “vision next 100” će vozaču takođe pružiti i mogućnost preuzimanja kontrole nad vozilom.

Prema ocenama portala „Motoring risrč“, automobil “vision next 100” sa četvoro vrata je dizajniran pod uticajem hibridnog sportskog modela „i8“. Futuristički model pruža uvid u autonomne automobile, sa nultom emisijom štetnih gasova, koji će biti aktuelni u narednih 20 do 30 godina.

“Tokom procesa razvoja modela “vision next 100″, glavni cilj nije bio stvaranje autonomnog vozila, već visoko personalizovanog vozila koje u potpunosti zadovoljava svaku potrebu vozača”, navodi se u saopštenju kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор