RWE ostvario prfit nakon rezanja troškova

made-in-germany-rwe-logo

Nakon rezanja troškova, najveći nemački proizvođač struje, kompanija „RWE“, uspela je da poboljša svoje poslovne performanse, ostvarivši u prvih šest meseci 2016. rast profita od 10 procenata.

Prilagođena neto dobit RWE porasla je u prvoj polovini ove godine na 598 miliona eura (668 miliona dolara), saopštava nemačka kompanija sa sedištem u Esenu, a prenosi agencija „Blumberg“.

Ovakav iznos je međutim, ispod očekivanja pet analitičara koji su u anketi njujorške agencije u proseku predviđali profit RWE-a u iznosu od 640 miliona eura.

Energetska kompanija već duže vreme trpi posledice prelaska nemačkog tržišta na korišćenje struje dobijene iz obnovljivih izvora energije, poput sunca i vetra, što je, prema „Blumbergu“, politika koja je dovela u Nemačkoj do obaranja veleprodajne cene električne energije na najniži nivo u proteklih više od deset godina.

U odgovoru na takve tržišne prilike, RWE je objedinio svoje sektore za obnovljive izvore energije, mrežu i maloprodajnu delatnost u posebnu kompaniju pod nazivom „Inogi“, čiji će 10-procentni udeo prodati u ovoj godini.

U izveštaju o poslovanju, RWE je potvrdilo svoju prognozu dobiti za ovu godinu, koja bi trebalo da bude u rasponu od 500 miliona do 700 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор