Leskovački „Falke“ ulaže u mašine, obuku i novo zapošljavanje

made-in-germany-rs-falke

Leskovačka fabrika nemačke kompanije „Falke“ planira do kraja ove godine nova ulaganja u modernizaciju mašina za proizvodnju čarapa i obuku radnika, a u drugoj polovini 2017. i povećanje broja zaposlenih za 5%.

Ovo je najavio Tomas Kruger, generalni direktor Falkea za Srbiju, fabrike u kojoj trenutno radi preko 700 ljudi. Po planovima uprave, u fabrici čarapa u Leskovcu naredne godine posla će biti za još 35 radnika, prenosi „Jugmedia“.

– Ponosni smo na činjenicu koliko je naša kompanija zapravo uložila u obuku svojih radnika. To je nešto što je neprocenjivo, jer za vrstu posla kojim se Falke bavi je najbitnije da ga rade ljudi koji su za tako nešto edukovani. Ulaganje u ljude nema svoju cenu – istakao je Kruger.

On je objasnio da, po ugovoru sa Vladom Republike Srbije, Falke nikada nije bio u obavezi da svoje zaposlene drži na radnom mestu određeni broj godina, već je njegova obaveza da zaposli konkretan broj radnika.

Po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, Falke je ozbiljna i odgovorna fabrika, što se ogleda u činjenici da se zarade zaposlenima izmiruju na vreme, kao i sve obaveze prema državi.

Nemačka kompanija je 2012. godine otvorila svoju fabriku u Leskovcu, gde godišnje proizvodi do 15 miliona pari čarapa i finih hulahopki.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор