Henkelova prodaja za 9 meseci iznad 15 mlrd. €

Ukupna prodaja nemačke hemijske kompanije „Henkel“ za devet meseci ove godine je po prvi put dostigla nivo od 15,14 milijardi eura, zabeleživši rast za 9,3 posto, dok je organska prodaja, korigovana za uticaj efekata kursnih razlika i kupovine/prodaje, skočila za 3,1 posto.

Korigovani operativni profit kompanije uvećan je za 10,5 posto, sa 2,4 milijardi eura na 2,66 milijardi, korigovani prihod od prodaje porastao je sa 17,4 na 17,6 posto, a rast od 10 posto zabeležili su i korigovani prinosi po prioritetnoj akciji, sa 4,09 eura na 4,50 eura.

U trećem kvartalu ove godine nemačka kompanija je ostvarila porast nominalne prodaje od 4,9 procenata, dostigavši nivi od 4,98 milijardi eura, kao i značajan organski rast od 3 posto, saopštili su iz Henkela, pri tom potvrdivši svoje pređašnje prognoze prodaje za celu fiskalnu 2017. godinu.

– U potpunosti smo posvećeni nastavku uspešnog razvoja i sprovođenju strateških prioriteta. Nastavljamo da očekujemo organski rast prodaje od 2 do 4 posto na nivou grupe i povećanje korigovane EBIT marže na više od 17 posto – rekao je direktor Henkela Hans Van Bajlen i dodao da za korigovani prinos po prioritetnoj akciji kompanija očekuje rast od 9 procenata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор