Profit Metroa prevazišao očekivanja

Nemački trgovinski lanac „Metro“ saopštava da je u četvrtom kvartalu svoje poslovne godine koja se završava sa septembrom, ostvario bolje poslovne rezultate od očekivanih.

Na pragu razdvajanja poslovanja Metroa na dve zasebne kompanije u narednoj godini, nemački trgovinski lanac je tokom letnjeg kvartala, ostvario uvećan profit koji je pre odbijanja kamata i poreza, dostigao nivo od 568 miliona eura, što je za 31 procenat više u odnosu na isti period prošle godine.

Analitičari koji su učestvovali u anketi britanske agencija „Rojters“ predviđali su da će u ovom periodu Metroov profit najviše biti 471 milion eura, podseća britanski list „Fajnenšel tajms“.

Prema upravo objavljenom izveštaju, Metroov Sektor veleprodaje zabeležio je 14 posto veću operativnu dobit, od ukupno 306 miliona eura. Prema planu, Metro će izdvojiti taj deo svoga poslovanja, a isto namerava da uradi i sa lancem hipermarketa „Real“, čija je dobit na kraju poslovne godine smanjena na 27 miliona eura.

Lanac trgovina specijalizovanih za prodaju elektronike „Media Saturn“ u istom kvartalu je povećao dobit, sračunatu pre vanrednih stavki, za 35 posto, na 179 miliona eura.

U novoj poslovnoj godini, koja je započela u oktobru, kompanija Metro očekuje nešto veću dobit, uz najavu da će istrajati u strogom upravljanju svojim troškovima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор