Metro kupio singapurskog snabdevača hotela

made-in-germany-rs-metro-ag

Nemački distributivni lanac „Metro“ otkupio je od investicione grupe „EQT“, kompaniju za snabdevanje luksuznih hotela i restorana „Klasik fajn fuds grup“ (CFF), sa sedištem u Singapuru, za 290 miliona dolara (266 miliona eura).

Nakon tri godine restrukturiranja i obustavljanja nestrateških aktivnosti, ali i pada prodaje u drugom kvartalu ove godine, Metro, kao četvrti najveći evropski distributer, sada ne krije nameru da u buduće bude aktivniji u segmentu akvizicija, prenosi agencija „Rojters“.

Singapurska kompanija CFF snabdeva luksuzne hotele prehrambenim artiklima, naročito mlečnim prozvodima, mesom i plodovima mora, pa u Metrou očekuju da će zahvaljujući ovom poslovnom potezu, uspeti da prošire svoje prisustvo na rastućim azijskim tržištima.

Namera nemačke kompanije jeste da pojača svoj sektor prehrambene robe, koji je zabeležio rast prodaje za 14,5 posto u periodu april-juni (treći kvartal poslovne godine), kao i rast prodaje istih proizvoda putem interneta za 26 posto.

Istovremeno, kompanija je u odnosu na isti poslovni period 2014. godine, zabeležila pad ukupnih prihoda od prodaje za 1,4 posto, na 14 milijardi eura, kao i pad operativnog profita za 17 posto, na 209 miliona eura.

U nemačkoj kompaniji su potvrdili da očekuju blagi rast prodaje za celu poslovnu 2015-2016. godinu, uprkos teškom ekonomskom okruženju, kao i nešto veći operativni profit (ne računajući vanredne stavke) od prošlogodišnjeg, koji je iznosio 1,531 milijardu eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор