“Telekom Srbija” i u Nemačkoj i Švajcarskoj

made-in-germany-rs-telekom-srbija

Kompanija “m:tel Austria”, koja je počela da radi 1. oktobra 2015, a u većinskom je vlasništvu “Telekoma Srbija”, u narednoj godini proširuje svoje poslovanje i na Nemačku i Švajcarsku.

Osnivač i vlasnik kompanije “m:tel Austria” je “m:tel BiH”, kompanija koja je članica regionalne “Telekom Srbija grupe”. Prema rečima direktora kompanije Zvonka Alaševića, širenjem poslovanja i na Nemačku i Švajcarsku, “Telekom Srbija grupa” bi postala jedan od najznačajnijih telekom operatera u tom delu Evrope.

– Operater “m:tel Austria” pruža usluge mobilne telefonije, a razvojni planovi podrazumevaju pružanje i IPTV usluge, usluge fiksne telefonije, ali i drugih telekomunikacionih usluga. Na taj način formiran je jedinstveni telekomunikacioni prostor koji pokriva teritoriju Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Austrije. Odnosno, te zemlje praktično postaju članice telekomunikacionog tržišta Evropske unije (EU) – objašnjava Alašević, a prenosi agencija „Tanjug“.

Usluge mobilne telefonije “m:tel Austria”, sa pozivnim kodom +43 677, prvenstveno su namenjene ljudima koji žive i rade na teritoriji navedenih zemalja i imaju čestu potrebu za privatnom ili poslovnom komunikacijom. Komparativnu prednost “m:tel Austria” predstavlja prisustvo “Telekom Srbija grupe” u svim navedenim zemljama, što omogućava kreiranje najpovoljnijih ponuda, tarifa i paketa.

– Ovo je prvi put da neka zemlja Zapadnog Balkana kreće u otvorenu tržišnu utakmicu na telekomunikacionom tržištu EU, koje je posebno zahtevno i razvijeno. Početni rezultati su vrlo ohrabrujući i pokazuju da smo u stanju da i na tako zahtevnom tržištu pružimo usluge na najvišem nivou i pridobijemo poverenje korisnika, za sada u Austriji, a sledeće godine i u Švajcarskoj i Nemačkoj – istakao je Alašević.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор