Simens pomaže u planiranju razvoja Niša

Jedan od direktora nemačke kompanije „Siemens“ Udo Ajhlinger i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su prošle nedelje Memorandum o razumevanju, po kome će u narednih pet godina Grad Niš moći da besplatno koristi usluge konsaltinga te kompanije.

Tom prilikom Bulatović je istakao da će grad koristiti Simensove usluge konsaltinga za rešavanje problema koji se odnose na planiranje razvoja grada i pripremu dokumentacije, sa težištem na oblasti energetike i saobraćaja.

– Kompanija Siemens je prepoznatljiva po pouzdanosti i kvalitetu proizvoda i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija – naveo je Bulatović.

Udo Ajhlinger je istakao da će njegova kompanija pomoći gradu pri donošenju strateških odluka, a na savetodavnu pomoć stručnjaka iz Simensa moći će da računaju i sva javna preduzeća u tom gradu, prenosi agencija „Beta“.

Gradski čelnici su, pri tom, napomenuli da potpisani Memorandum neće značiti nikakvu prednost kompanije Siemens na budućim tenderima za predstojeće poslove planirane u Nišu u narednom periodu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор