Dojče Telekom izdao 3,5 mlrd. € obveznica

Nemačka kompanija „Dojče Telekom“ (DT) izdala je obveznice u ukupnoj vrednosti od 3,5 milijardi eura, sa različitim rokovima dospeća, od 4,75 do 10 godina.

Obveznice su emitovane putem filijale Dojče Telekoma “International Finance B.V.” i njima se ne povećava neto dug kompanije. Izdane su uz prinos od 0,421 do 1,465 procenata i kupon od 0,375 do 1,375 posto, saopštava vodeći evropski Telekom.

Ovakav potez je usledio nakon odluke kompanije da nastavi da pruža podršku američkoj filijali “T-Mobile US” u upravljanju dugom, zbog čega planiraju da unutar grupe stave ovoj filijali na raspolaganje dodatnih 4 milijarde dolara.

Takva financijska opcija omogućila bi T-Mobileu US da refinansira deo svog duga, a osiguravanjem financiranja američke filijale, Dojče Telekom će uspeti da ograniči kreditni rizik, dodaje se u saopštenju, a prenosi “tportal“.

Emitovanje obveznica organizovale su vodeće evropske financijske ustanove, “BNP Paribas”, “Deutsche Bank”, “Banca IMI”, “Credit Suisse”, “Commerzbank”, “DZ Bank”, “Helaba”, “LBBW” i “Unicredit”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор