„Alijanc“ kupio filipinski „PNB lajf inšurans“

made-in-germany-rs-allianz

Evropski gigant u oblasti osiguranja, nemačka kompanija „Alijanc“, kupila je kontrolni udeo u kompaniji „PNB lajf inšurans“, jednoj od najvećih osiguravajućih kuća na Filipinima.

Finansijski direktor kompanije PNB lajf, Cezar Alterehos, izjavio je tim povodom da je nemačka kompanija potpisala sporazum o kupovini 51 posto akcija filipinske firme koja je u vlasništvu Filipinske nacionalne banke (PNB), ali nije precizirao vrednost te transakcije, prenosi agencija „Frans pres“.

Kupovinom filipinske kompanije PNB lajf inšurans, jedne od 10 najvećih osiguravajućih kompanija u ovoj ostrvskoj zemlji, minhenski Alijanc je označio povratak na Filipine sa kojih se povukao 2003. godine.

Inače, u regionu jugoistočne Azije Filipini su jedna od najbrže rastućih privreda, a njihov privredni rast zaostaje jedino za rastom Kine.

Sesilija Malmstrom, komesarka Evropske unije (EU) za trgovinu, juče je izjavila da će Unija i Filipini početkom iduće godine pokrenuti pregovore o slobodnoj trgovini, nakon što su ove i prošle godine takvi sporazumi postignuti sa Singapurom i Vijetnamom.

– Moramo osigurati da naše kompanije imaju odgovarajuće uslove kako bi iskoristile veliki potencijal tog tržišta od 100 miliona potrošača – rekla je komesarka.

EU je na Filipine prošle godine izvezla robu u vrednosti od 6,8 milijardi eura, dok je uvezla robu vrednu 5,7 milijardi eura, navodi Evropska komisija (EK).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор