Nemačka “Arriva” okupila beogradske prevoznike

made-in-germany-rs-vozac-autobusa

Skupština Beograda odobrila je nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa konzorcijumom nemačke firme “Arriva litas”, koji je okupio sve zainteresovane gradske prevoznike.

Uglješa Mitrović, direktor Direkcije za javni prevoz, objasnio je na sednici gradske Skupštine da je ovaj projekat usmeren na formiranje jednog privatnog partnera, umesto saradnje sa 23, koliko ih je do sada bilo, prenosi „N1“.

– Privatnog partnera napravio je konzorcijum čiji je nosilac nemačka firma “Arriva litas”, koja je okupila sve zainteresovane privatne prevoznike u Beogradu. Uradili smo sve što je trebalo, projekat je usvojila Skupština grada, bili smo i na republičkoj komisiji i dobili pozitivno rešenje, a potom smo krenuli u izradu projekta koji je uspešno okončan – rekao je Mitrović.

Po njegovim rečima, radi se o prvom javno-privatnom partnerstvu grada. Ceo ovaj proces uspešno je završen za rekordnih šest meseci, dok je usvajanje ugovora, kaže Mitrović, bilo neophodno kako bi se javno-privatno partnerstvo potpisalo za narednih deset godina.

– Suština našeg poduhvata jeste da dobijemo kvalitetnija vozila i jeftiniji prevoz nego ranije. Privatni partner će dobijati oko 500 miliona dinara godišnje manje nego što je imao ranije, dok nismo završili ovaj projekat – istakao je Mitrović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор